HTML

Trambulinozni nem csak a gyerekenek egészséges

2017.01.19. 12:47 bomaci

Ha nem tudná az idegrendszerre és a testünk egészségére is jótékony hatással van a trambulin vagyis az azon való mozgás, ugrálás. Már napi 3-5 perc is sok mindenre jó pl:
kalóriát éget
lábszárizomzatot edzi
idegrendszer stimuláns
stressz csökkentő hatása van
tudjuk hol van a fel és a le;)

A trambulin a gyerekeknek azért jó mert javítja a koordinációs képességeit, növeli az önbizalmat, állóképességét és még sorolhatnánk.

 

Szólj hozzá!

Mobilinternet összehasonlítás

2012.11.07. 04:00 bomaci

A magyar internetes mobilpiac elérte mára azt a szintet, hogy mindegyik szolgáltató lényegében minden igényre kínál valamely megoldást. Ahogy a piac és a választék bővült, úgy nőtt meg az árverseny is, ez leginkább a drágább díjcsomagok árát befolyásolta erősen. Az alapnak tartott 3 Gigás díjcsomagok változatlanul 4 000 Forinttól indulnak, pont mint két évvel ezelőtt. Mindegyik szolgáltató nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy túlforgalmazási díj-mentes csomagokat ajánljon ügyfelei részére, amik a keret túllépése esetén lassítással éri el túlforgalmat. Most jöjjön a mobilinternet összehasonlítás. A T-Mobile a 30Mb-osd csomag 590Ft, a 100Mb-os csomag 990Ft, az 500Mb-os csomag 1990 Forintért vásárolható meg. A Telenornak 50Mb-os a legkisebb csomagja, amit 590 Forintos áron kínál, itt viszont van túlforgalmazási díj, ami rázós is lehet, a nagyobb 100 és 500Mb-os csomagoknál már nincs túlforgalamzási díj. A Vodafonnál a két alapcsomag 1Gb és 5Gb, 3 000 és 5 000 Forintos áron, viszont mindkettő túlforgalmazási díjas.

Szólj hozzá!

Címkék: mobilinternet

Biokandalló működése

2012.10.31. 04:41 bomaci

A biokandallók egyre nagyobb elterjedését nagyban elősegítik a használatával járó előnyök. Ezek közül elsőként a kandallók hangulatát megidéző hatását említenénk, bár nem lehet tudni, hogy ez e a legfontosabb. További előnyök a biokandalló működése során a praktikumok, például, hogy nem kell hozzá sem kémény kiépítés, nem kell a működéséhez az áram használata, de nem kell a megfelelő hő eléréséhez gáz vagy fa energiahordozók használata sem. A működtetését nagyon kényelmesen és más fűtőberendezésekhez képes tisztán lehet biztosítani, hiszen csak folyadékot éget el. A folyadék a bioalkohol, amely lényegében nem szennyezi a környezetét, mivel minimális mennyiségű széndioxiddá és vízgőzzé ég el. Sem korom, sem más káros anyag az égés során nem képződik. 1 liter bioalkohol körülbelül 1,5 – 2 óráig biztosítja a hőt. Egy biokandalló beüzemelése nagyon egyszerű, használata biztonságos és akár a falra is fel lehet szerelni. A sárgán lobogó lángok rendkívül hangulatosak és exkluzív látványt biztosítanak.

Szólj hozzá!

Címkék: Biokandalló

Céges ajándék csokoládé

2012.10.24. 23:19 bomaci

Mind a mai napig azt mutatják a tapasztalatok, hogy a reklámcsokik, reklámcukorkák és egyéb édességek egyáltalán nem mennek ki a divatból, sőt előszeretettel alkalmazott reklámeszközök. Akik már kipróbálták például a céges ajándék csokoládé adta üzleti lehetőséget, tehát alkalmazták azt, lényegében később is állandó, de minimum visszatérő reklámeszközként gondolnak rá. Elmondható, hogy főként az éttermek és szállodák alkalmazzák, lényegében nem hiányozhat sem a vendégszobákból, sem a reggelizőasztalról a kávé mellől. De a reklámcsoki és reklámcukorka ugyanilyen rendszerességgel adható szinte bármely szolgáltatás mellé, kísérő ajándékként alkalmazva. Vagy az értékesített terméket lehet kiemelni vele a versenytársakéi közül. De promóciókban és reklámkampányokban is állandó szerepet kaphatnak, hiszen elsőrangú reprezentációs ajándékok lehetnek. És természetesen a minőségi, válogatott alapanyagokból készült csokoládé lényegesen népszerűbb szóróajándék lehet bármi másnál.

Szólj hozzá!

Címkék: ajándék csokoládé céges

Medence takaróponyva jellemzői

2012.10.16. 20:51 bomaci

A medence takaróponyva kiválasztásának a legfontosabb kritériuma mindig a használatának módja. A szolártakaró a nyári hónapok alatt segít a medence vizének melegen tartásában, ezek a takaróponyvák légkamrásak és speciális Uv stabil anyagból készülnek. A téli takarók a medence tél elleni megvédését szolgálja, főként a medence belső burkolatát.

A víz így tiszta marad, és könnyű lesz a tavaszi nagytakarítás is. Többféle medence formához könnyen hozzáigazítható. A rolós védőburkolatok általában PVC szövetből készülnek, alumínium tartócsövek tartják a medence fölött és általában kézi hajtókarral látják el.

Több színben is kapható, viszont télen csak kiegészítőkkel használható. A rolós medencefedés (ami más mint a rolós védőburkolat!) akár 80% energia megtakarítást is eredményezhet, ez nyújtja a lehető legnagyobb balesetvédelmet, amit a nagy felhajtóerő biztosít. A kezelése is a legkényelmesebbnek mondható, hiszen a működtetése teljesen automatikus. Viszont a téli hónapokra nem alkalmas.

Szólj hozzá!

Címkék: medence takaróponyva

Ki a győztes Black Jack -be?

2012.10.16. 20:51 bomaci

A Black Jack, ami lényegében ugyanaz, mint a 21-es játék, a minden egyes kártya laphoz rendelt pont- vagy számértékeken alapul. A ki a győztes Black Jack-be kérdésre a válasz több formában is meg lehet fogalmazni.

Vegyük az első esetet, elértük a 21-et (a black jacket), ami a legjobb kombinációnak számít, ekkor automatikusan nyerünk, és a betett tétjeinket a három a kettő arányban növeljük meg.

Természetesen nem csak 21-el lehet nyerni, de a lényeg mindenképpen az, hogy ezt az értéket minél jobban megközelítsük. Más megfogalmazásban, ha a mi lapunk magasabb, mint az osztó lapja, akkor megvertük az osztót, tehát nyertünk és megkapjuk a tétjeink dupláját. Ha besokall az osztó, tehát a lapjainak értéke meghaladja a 21-et, akkor szintén nyertünk és ugyanilyen arányban kapunk kifizetést.

Van egy fontos kitétel, ha az osztó is 21-et szerzett és mi is megcsináltuk a black jacket, akkor se nem nyertünk, se nem veszítettünk. Ha az osztó egyedül megcsinálta a 21-et, akkor természetesen ő nyert, és begyűjti a vesztes téteket. Röviden így foglalható össze a ki a győztes a Black Jack-be kérdésre adható válasz.

Szólj hozzá!

Címkék: Black Jack

Téligumiabroncs kereső használati utasítása

2012.10.16. 20:51 bomaci

Minden évben, amikor beköszönt az ősz és az első hidegek, elkezdődik a téli gumi vásárlási szezon. Természetesen jobb és kényelemesebb már ez előtt már megvenni a garnitúránkat, de ekkor sem késő. A téligumiabroncs kereső használata megkönnyíti a megfelelő téli gumi megtalálását. Elsőként is nézzük meg a gépkocsink használati utasításában, hogy a gyártó pontosan milyen méretű gumit ajánl téli guminak. Teszem azt, hogy a 195/65 R 15 megjelölést találjuk. Ebben az esetben ezeket kell értelemszerűen beütni a téligumiabroncs kereső megfelelő rubrikájába. A 185 a gumi szélességét jelöli, a 65 az oldalfal magassága és az abroncs szélessége közötti arányt jelöli százalékban. Az R a felépítés típusát jelenti. A 15 a felni átmérőjét jelenti coll-ban megadva. Természetesen a téli gumi opciót jelöljük be mindezekhez, majd azt szükséges megadni, hogy milyen gépjárműre is szeretnénk azt (például személyautó vagy tehergépkocsi). Ezután ha van egy favorizált márkánk, azt is bejelölhetjük a keresőbe.

Szólj hozzá!

Címkék: kereső gumi téli téligumiabroncs

Verdás puzzle fajták

2012.10.16. 20:51 bomaci

A nagy sikerű Verdák rajzfilmből az hűtőmágnestől az iskolatáskáig szinte minden gyermekeket érintő dolog készül ma már. Most néhány verdás puzzle-re szeretnénk felhívni a figyelmet a teljesség igénye nélkül. Nézzük először az apróbbaknak készült 24 darabos Maxi Puzzle Verdákat, amit 4 éves kortól ajánlanak, ez nagyméretű darabokból áll a könnyebb kirakás érdekében. Az 54-darabos Mini Puzzle már nagyobbaknak készül, hat éves kortól ajánlott és kisebb darabokból áll. A Győztes Verdák egy nagyobb méretű viszont nagyobb darabszámú is(60-as), így szülői segítséggel a három évesek is megpróbálkozhatnak a kirakásával. Ha több különböző életkorú gyermeknek vásárolnánk, akkor jó megoldás lehet a Verdák tíz az egyben Multipack, amelyben a 24 darabostól a 72 darabosig tíz különféle kirakót találhatnak három éves kortól. Ha több verdás puzzle-t szeretnénk adni egy három vagy öt éves gyermeknek, akkor a Verdák 4 az 1-ben junior puzzle a legjobb választás. A Matuka kedvelőknek a Verdás tűzoltó Matuka 48darabos 3D-s kiadása tökéletes ajándék.

Szólj hozzá!

Címkék: puzzle Verdás

Karosszéria lakatos mester, aki roncsból új autót alkot

2012.10.16. 20:51 bomaci

Egy karosszéria lakatos mester minden bizonnyal az autók iránti szeretete miatt érte el a mesterré váláshoz szükséges megfelelő tudást és tapasztalatot. A karosszéria lakatos mester fő profilja természetesen a karambolos személygépkocsik és kishaszonjárművek szakavatott javítása márkától teljesen függetlenül, de az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat, például a káreseménytől egészen az újbóli használatba vételig bármilyen tevékenységet is megszerveznek, lehet az autómentés, vagy alkatrész beszerzés a karosszériajavítás során, a fényezés elkészítése, a biztosítási ügyintézés teljes körű elvégzése. Egy nagyobb múltú műhelyben az autók vizsgáztatását is szokták vállalni. Az ügyfelekkel mindig korrekt és barátságos kapcsolatot tartanak fenn, aminek során az autójuk javításának lépéseit is figyelemmel kísérhetik, mindezt egy márkaszervizben sosem kaphatnák meg, hiszen egy munkafelvétel után az autójához sem engedik többé az ügyfelet. Természetesen egy lakatos mester műhelyében nem maradhat el a garancia adása sem.

Szólj hozzá!

Címkék: mester lakatos karosszéria karosszéria lakatos

Üdvözlünk a blog.hu-n!

2012.10.13. 21:29 bomaci

Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.

Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!

A blog.hu csapata

Szólj hozzá!